Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládés csokoládétorta

default user icon
8 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojás
  • 7 dkg holland kakaópor
  • 25 dkg vaj
  • 13 dkg cukor
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 marék puha kandírozott narancshéj felkockázva
  • A krémhez:
  • 3,5 dl habtejszín
  • 30 dkg vaj
  • 14 dkg cukor
  • 9 dk keserű csoki
  • 5 dkg holland kakaópor
  • A díszítéshez:
  • 20 dkg étcsoki tortabevonó
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tejszínhab
  • zselatinfix
  • csokivirág

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem, a sárgákat a cukorral, a puha vajjal és a kakaóporral géppel legalább 5 percig keverem, szép selymes lesz. Ezután belekeverem a fehérjehabot, és apránként beleszitálom a lisztet és a sütőport.

    Kibélelek egy tortaformát, a tésztát elsimítom benne. Ezután az apró kockára vágott puha kandírozott narancshéjat szépen belepotyogtatom a tésztába. Szögletes formát választottam, de kerek formában is süthető.

    A sütőt előmelegítem 180 fokra, és 45-50 percig sütöm (tűpróba). Ha kihűlt, 3 lapra vágom.

    A csokikrémhez egy edényben felteszem forrni a tejszínt, a cukrot és a vajat, kevergetve 8 percig forralom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a holland kakaóport és a kockákra tördelt étcsokit. Csomómentesre keverem, majd hűlni hagyom, kihűlés után a hűtőszekrénybe teszem dermedni. (Érdemes a krémet pár órával előbb elkészíteni.) Dermedés után géppel jól kikeverem a krémet, ez selymessé és könnyűvé teszi.

    A lapokat és az oldalát megkenem krémmel. A tetejére megolvasztom az étcsokis bevonót egy pici tejszínnel, majd elsimítom a torta tetején.

    Az 1 dl tejszínt zselatinfix-szel és egy pici cukorral kemény habbá verem, majd nyomózsákba kanalazom, és csíkokat húzok a torta tetejére, ezen fognak támaszkodni a karamell lapok.

    A karamell lapokhoz előkészítek egy zsírpapírt, 3-4 evőkanál cukrot egy edényben pici tejszínnel állandó keverés mellett világos barnára pirítok (5-6 perc), majd a zsírpapírra csorgatom. Kihűlés után leszedegetem, és a tejszínhabos csíkoknak támasztva feldíszítem a tortát.

    Készen kapható csokivirágokkal még a közepét is kirakjuk.

Megjegyzés

Lehetne még ízesíteni a csokikrémet bármivel, de a fiam kérése az volt, csak csokis legyen, és mivel az Ő szülinapjára készült, így maradt csak csokis.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

anyacicabogar
Nagyon tetszik a recept, szívesen kipróbálnám. Mekkora tepsit használtál? További sikeres sütögetést!
patricia7p
Anyukám szülinapjára sütöttem meg, ez volt az első olyan torta, amit egyedül készítettem. Nagyon, nagyon, nagyon finom! Köszönöm!!! :)
ekesandi
Ügyesek vagytok, köszi a dicséretet:))
gaby53
Szia Andi! Megcsináltuk...!!! :) Lányommal kettesben a szülinapjára. Valami isteni lett, nagyon-nagyon finom, és hatalmas adag, mindenki fülig ehette magát! Mindent ugyanúgy csináltunk, ahogy leírtad, köszi a pontos receptet. Még a borhabos hátra van, de majd az én szülinapomra elkészítem, mivel én vagyok a \"nagy boros\" szégyenszemre a családban. Én is osztom az előttem szóló véleményét, ez az igazi tortakrém! köszi, és üdv. Gaby53
Arancia
Végre egy jó tortakrém, meg tészta, amiben nincs pudingpor meg társai.(mindenki felejtse el a mellékízben gazdag pudingporokat meg habfixálókat) Én párizsi krém néven tanultam ezt a fajtát, csak csoki nem volt benne, de legközelebb kipróbálom úgy is! Köszönjük, nagyon jó recept.
ekesandi
Köszönöm a dicséretet, nagyon jól esik:)) Tálalásnál finoman lágyítja a töménységét a felvert cukrozatlan tejszínhab.
ili2010
Andi, ez a torta nagyon lenyűgöző, nagyon finom lehet. Az én fiamnak is e-hónapban lesz a szüli napja, már nézegetem milyen tortát süssek, elképzelhető, hogy kiprobálom . Renszeresen figyelemmel kisérem a recepjeidet, már néhányat kipróbáltam, eddig még mindegyik sikeres volt. Legutóbb a spenótos lepényt sütöttem meg, nagyon izlet. Köszi ! Üdv.: Ili
Habliliom
Andi kedves, egyszerűen lélegzetelállító!!!

Hasonló Receptek

Magazin