Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés créme brulée

default user icon
MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tejszínt felforraljuk a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Ezután levesszük a tűzről, és  belekeverjük a lereszelt étcsokoládét. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját, és ízesítjük a csokoládés krémlikőrrel.

2.

A  krémet kis tűzálló formákba töltjük. Magas falú tepsibe helyezzük, és annyi vizet öntünk alá, hogy a formák feléig érjen. A tepsit 120 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-45 percre.

3.

Ha kihűlt a krém, minden adag tetejére 1-2 ek barna cukrot szórunk, és 250 fokos sütőben grillfokozaton vagy karamellizálópisztoly segítségével karamellizáljuk.

KÓKUSZOS CRÉME BRULÉE >>> 

ÍGY KÉSZÍTSD EL TÖKÉLETESEN A FRANCIÁK KEDVENCÉT, A CRÉME BRULÉET! >>>


Ezek is érdekelhetnek