A tejszínt felforraljuk a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Ezután levesszük a tűzről, és belekeverjük a lereszelt étcsokoládét. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját, és ízesítjük a csokoládés krémlikőrrel.
A krémet kis tűzálló formákba töltjük. Magas falú tepsibe helyezzük, és annyi vizet öntünk alá, hogy a formák feléig érjen. A tepsit 120 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-45 percre.
Ha kihűlt a krém, minden adag tetejére 1-2 ek barna cukrot szórunk, és 250 fokos sütőben grillfokozaton vagy karamellizálópisztoly segítségével karamellizáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre