Csokoládés créme brulée

Hozzávalók

  • 5 dl tejszín
  • 2 ek cukor
  • 0,5 db vaníliarúd
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 6 db tojássárga
  • 3-4 ek csokoládés krémlikőr
  • 1-2 ek barna cukor

Elkészítés

    1.

    Forraljunk fel 5 dl tejszínt 2 ek cukorral és 1/2 db vaníliarúd kikapart magjaival. Ezután vegyük le a tűzről, és keverjünk bele 12 dkg lereszelt étcsokoládét. Ha kihűlt, adjunk hozzá 6 db tojássárgáját, és ízesítsük 3-4 ek csokoládés krémlikőrrel.

    2.

    Töltsük a krémet kis tűzálló formákba. Helyezzük őket magas falú tepsibe, és öntsünk alájuk annyi vizet, hogy a formák feléig érjen. Tegyük a tepsit 120 fokra előmelegített sütőbe 40-45 percre.

    3.

    Ha kihűlt a krém, szórjunk minden adag tetejére 1-2 ek barna cukrot, és karamellizáljuk 250 fokos sütőben grillfokozaton vagy karamellizálópisztoly segítségével.


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin