Keress receptre vagy hozzávalóra

Csokoládés chili con carne sajtos quesadillával

default user icon
1/5

Hozzávalók

  • 1-2 ek olaj
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db feketebab-konzerv (250 g)
  • 1 db kukoricakonzerv (150 g)
  • 1 db hámozottparadicsom-konzerv vagy 3-4 db friss paradicsom
  • 1-2 ek paradicsompüré
  • 1-1 db zöld/piros/sárga húsú paprika
  • 4-5 dl zöldségleves (kockából is)
  • 5 dkg min. 70%-os étcsokoládé
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 tk csilipor
  • 2 ek friss, aprított koriander
  • 4 db tortillalap
  • 8 dkg reszelt félkemény sajt

Elkészítés

    1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, húsát apróra kockázzuk. Felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük benne a hagymát és a fokhagymát. Ezután hozzáadunk 1-2 evőkanál paradicsompürét, amit jól lepirítunk. Belekeverjük a darált húst, sót és a csiliport, jól átforgatjuk benne. Alaposan lepirítjuk ezt is, elfőzzük a levét.
    2. Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a darabokra vágott paprikát, és megkeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, levével együtt, valamint a lecsepegtetett babot és kukoricát is. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk az oregánót, a koriandert, a római köményt, és kb. 30-40 percig főzzük. Néha megkeverjük. A ragunk kissé leveses, szószos kell hogy legyen.
    3. Kóstoljuk, és utánízesítjük sóval, borssal, esetleg további csilivel. A legvégén belereszelünk 3 dkg étcsokoládét, a maradékot pedig a tálaláskor reszeljük a tányérok tetejére és friss aprított korianderrel tálaljuk.
    4. A tortillalapokat megszórjuk reszelt sajttal, félbehajtjuk, és egy felforrósított száraz serpenyőben mindkét oldalán 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük, ezalatt a sajt kellemesen elolvad benne. Cikkekre várjuk, és kísérőként kínáljuk egytálételünkhöz.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin