Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés borkrém

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A csokoládét lereszeljük.
Elkészítés: A tojást habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk az étkezési keményítőt. A bort lábosba öntjük, hozzákeverjük a fahéjat és tojásos krémet. Lassú tűzön, kevergetve felforraljuk. Amikor az első buborék megjelenik a tetején, azonnal hideg vízbe állítjuk az edényt. Addig keverjük, amíg a krém kihűl. Kidobjuk belőle a fahéjrudat. Hideg vízzel kiöblítünk 4 nagy kelyhet, és beletöltjük a borkrémet. Tetejét elsimítjuk, megszórjuk a reszelt csokoládéval, és hidegre tesszük. A kehely szélét cukorba mártott szőlőszemmel díszíthetjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 1807 kJ/432 kcal
Top tipp: A krémbe is keverhetünk reszelt csokoládét.
- MME

Ezek is érdekelhetnek