Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés-banános rétes

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A lisztet és a réteslisztet elkeverjük, az asztalra szórjuk, közepébe mélyedést alakítunk ki, beleöntünk 10 dkg olvasztott vajat, a bort, a sót, 1 egész tojást és a rumot, majd jól kidolgozzuk, hólyagosra. Kettéosztjuk a tésztát, és 1 órát pihentetjük.

2. Közben elkészítjük a tölteléket: 15 dkg vajat habosra kikeverünk 10 dkg porcukorral, majd keverés közben egyesével hozzáadjuk az 5 tojássárgáját. Belereszeljük a marcipánt, hozzáadjuk a darált mandulát és a felolvasztott csokoládét. Az 5 fehérjét 10 dkg cukorral felverjük, nagyfejű kanállal a csokis-marcipános masszához keverjük a meghámozott, felszeletelt banánnal együtt.

3. Egy terítővel letakart, rétesliszttel megszórt asztalon az egyik adag tésztát sodrófával elkezdjük kinyújtani, majd 5 dkg olvasztott vajjal lekenjük, és most már tenyerünket lefordítva a tészta alá nyúlunk, és óvatosan húzzuk, amíg a tészta engedi.

4. Kihúzott rétestésztát lekenjük 1 elkevert tojással, a töltelék felét a tészta szélére halmozzuk, és az abrosz segítségével lazán feltekerjük, tetejét még egyszer lekenjük tojással. A másik adag tésztát is kinyújtjuk, és megtöltjük.

5. 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

6. A sütőből kivéve porcukorral meghintjük, langyosan felszeleteljük, tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Kovács Andrea - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss