Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládépudingos csiga

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál olvasztott vaj
  • tej csipet só
  • A csigák lekenéséhez:
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A töltelékhez:
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • ízlés szerint mennyiségű cukor
  • 5 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, a többi lisztbe öntjük, és 1 egész tojással, 1 tojássárgával, 1 evőkanál porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel, hogy puha legyen, jól kidolgozzuk. Közben 5 evőkanál olvasztott, de nem forró vajat dolgozunk bele. Kétszeresére kelesztjük.

A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük.

Ujjnyi vékonyra kisodorjuk a tésztát, majd pudinggal megkenjük, feltekerjük. Ujjnyi vastagra szeleteljük, tojássárgával lekenjük, és előmelegített sütőben sütjük.

A sütés végén cukros tejjel meglocsoljuk, pár percig lassú tűznél sütjük, míg a tejet felszívja.

Ezek is érdekelhetnek

Friss