Elkészítés: A 8 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a kakaót, jól összedolgozzuk. A keményre vert tojásfehérjét óvatosan a kikevert masszához kavarjuk. Vajjal kikent tortaformában kisütjük. Ha kihűlt, 3 felé vágjuk.
A töltelékhez a tejcsokit gőzfürdőben felolvasztjuk, majd kikeverjük a vajjal. A legalsó lapot meglocsoljuk 2 evőkanál pálinkával, megkenjük a csokis krém felével, megszórjuk a magvazott meggyel, majd rákenjük az 1 csomag vaníliás cukorral felvert tejszín felét, és ráhelyezzük a következő lapot. Ezt ugyanúgy rétegezzük, mint az előzőt. Rátesszük a felső lapot, meglocsoljuk a maradék pálinkával.
A díszítéshez a csokit felolvasztjuk, kikeverjük a vajjal. Ezzel a krémmel megkenjük a torta oldalát és tetejét, a maradékból habrózsákat nyomunk a tetejére. A torta oldalát mandulával díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre