Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládékrém-pite

45 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • 40 dkg csokikrémes kakaós keksz (pl. Pilóta)
  • 5 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 6 db tojássárgája
  • 7 dkg cukor
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 9 dkg vaj

Elkészítés

  1. Ledaráljuk a csokoládékrémes kakaós kekszet, és összekeverjük az olvasztott vajjal. Piteformába nyomkodjuk, a hűtőbe tesszük 20 percre, majd 175 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  2. A tojássárgájákat kikeverünk 5 dkg cukorral és a kukoricakeményítővel. Felforraljuk a tejszínnel, a tejjel és 2 dkg cukorral. Egy merőkanálnyit rakunk belőle a tojásos habhoz, összekeverjük, majd a többi tejhez öntjük, és folyamatos kevergetés mellett újra felfőzzük.
  3. Ezután a felaprított étcsokoládéra öntjük, és addig kevergetjük, amíg felolvad, majd hozzáadjuk a vajat. A krémet a formába öntjük, letakarjuk folpakkal és hagyjuk kihűlni. Tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal díszítjük.

Megjegyzés

Csokoládéforgácsot a legegyszerűbben úgy készíthetsz, ha egy tábla csokoládét a mikrohullámú sütő legalacsonyabb fokozatán 15 másodpercig melegítesz, majd zöldséghámozóval forgácsokat vágsz az éléből. - Édesem - Márk Szonja recept

Ezek is érdekelhetnek

Friss