Ledaráljuk a csokoládékrémes kakaós kekszet, és összekeverjük az olvasztott vajjal. Piteformába nyomkodjuk, a hűtőbe tesszük 20 percre, majd 175 fokos sütőben 10 percig sütjük.
A tojássárgájákat kikeverünk 5 dkg cukorral és a kukoricakeményítővel. Felforraljuk a tejszínnel, a tejjel és 2 dkg cukorral. Egy merőkanálnyit rakunk belőle a tojásos habhoz, összekeverjük, majd a többi tejhez öntjük, és folyamatos kevergetés mellett újra felfőzzük.
Ezután a felaprított étcsokoládéra öntjük, és addig kevergetjük, amíg felolvad, majd hozzáadjuk a vajat. A krémet a formába öntjük, letakarjuk folpakkal és hagyjuk kihűlni. Tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal díszítjük.
Csokoládéforgácsot a legegyszerűbben úgy készíthetsz, ha egy tábla csokoládét a mikrohullámú sütő legalacsonyabb fokozatán 15 másodpercig melegítesz, majd zöldséghámozóval forgácsokat vágsz az éléből. - Édesem - Márk Szonja recept
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!