Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládékosárka meggyes tejszínkrémmel 

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg tejszín
  • 2 ek porcukor
  • 20 dkg meggy

Elkészítés

    1. A csokoládé 3/4-ét vízgőz felett, vagy mikróban felmelegítjük, a lényeg, hogy megolvadjon. Majd ha felolvadt hozzáöntjük a maradék csokit és simára keverjük és visszahűtjük 30-32 fok közé.
    2. A csokit szilikonos gömbformákba öntjük, majd lefordítjuk a formát, hogy a csoki belseje kifolyjon és üreges legyen. Ezután betesszük a mélyhűtőbe, és hagyjuk megszilárdulni a gömböket.
    3. A tejszínes meggykrémhez a tejszínt kemény habbá verjük. Amikor kezd habosodni, hozzáadjuk a porcukrot. A felverődött tejszínbahot összekeverjük a meggyel.
    4. A kosárkákat kifordítjuk a szilikonformából és megtöltjük a krémmel. A tetejére teszünk egy szem meggyet, és megszórjuk csokidarával.


    Videó! Így készítheted el a csoki kosárkát meggyes krémmel! >>> 

Megjegyzés

Horváth Cintia, az Ide Süss! Mindmegette különdíjasának a receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Csokoládékosárka meggyes tejszínkrémmel  recept?


Magazin