Elkészítés: A rizst fazékba tesszük, hozzáöntjük a rizshez képest egyszeres mennyiségű vizet, sózzuk, és ha felforrt, lassú tűzön addig főzzük, amíg a folyadékot felveszi. Ekkor felöntjük a rizshez képest dupla mennyiségű tejjel, és lassú tűzőn készre főzzük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd beleforgatjuk a langyos rizsbe, és a tojásfehérjehabbal lazítjuk. Kerek kivajazott tortaformába öntjük, egyenletesen eligazítjuk, és 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amíg kihűl, elkészítjük a krémet. Ehhez a tejszínt habbá verjük, beleszórjuk a kakaóport, beleöntjük a rumaromát, összeforgatjuk. A habot a kihűlt tortára simítjuk, a tetejét megszórjuk reszelt csokival, majd egy órára hűtőbe tesszük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre