Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládéfelfújt II.

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg 70% feletti kakaótartalmú csokoládé (legjobb a narancsos)
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: Egy nagyobb edényben vizet forralunk. Mikor a víz felforrt, az edényre teszünk egy kisebbet, amiben felolvasztjuk a csokoládét és a vajat.

    Egy másik edényben habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott csokit. A tojásfehérjéket habbá verjük, és óvatosan a csokis masszába forgatjuk.

    Kivajazunk 4-5 hőálló csészét vagy pici sütőtálat, és elosztjuk benne a masszát. Egy tepsibe 1 cm magasan vizet öntünk, ebbe állítjuk a tálkákat, és 20-25 perc alatt 200 fokon megsütjük. (A masszának fel kell jönnie, a tetejének pedig egy kicsit megpirulni...)

Megjegyzés

Csak frissen fogyasztható, ezért javaslom a sütés időzítését, de a massza elkészíthető előbb, tálkákba is lehet tölteni. Lényeg, hogy azon melegiben a vendégek elé kerüljön, ahogy a sütőből kivesszük!!!
Akkor a legfinomabb, ha sikerül úgy tálalni, hogy a közepe még kissé folyós.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

monoma
Elnézést, a receptbe hiba került!!!! A vajat nem a cukorral, tojással együtt kell kikeverni, hanem a csokival együtt a víz felettt felolvasztani. Így sokkal könnyebb vele dolgozni.

Hasonló Receptek

Magazin