Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládéfelfújt II.

MME MME
1 5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb edényben vizet forralunk. Mikor a víz felforrt, az edényre teszünk egy kisebbet, amiben felolvasztjuk a csokoládét és a vajat.

Egy másik edényben habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott csokit. A tojásfehérjéket habbá verjük, és óvatosan a csokis masszába forgatjuk.

Kivajazunk 4-5 hőálló csészét vagy pici sütőtálat, és elosztjuk benne a masszát. Egy tepsibe 1 cm magasan vizet öntünk, ebbe állítjuk a tálkákat, és 20-25 perc alatt 200 fokon megsütjük. (A masszának fel kell jönnie, a tetejének pedig egy kicsit megpirulni...)

Megjegyzés

Csak frissen fogyasztható, ezért javaslom a sütés időzítését, de a massza elkészíthető előbb, tálkákba is lehet tölteni. Lényeg, hogy azon melegiben a vendégek elé kerüljön, ahogy a sütőből kivesszük!!!
Akkor a legfinomabb, ha sikerül úgy tálalni, hogy a közepe még kissé folyós. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss