Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládé-rizottó rumos szilvaraguval

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 40 dkg rizottó rizs
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg 70%-os étcsokoládé
  • 8 dkg vaj
  • 1 rúd vanília
  • 1 rúd fahéj
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl vörösbor
  • 1/2 citrom leve
  • 40 dkg felezett szilva
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 dl rum

Elkészítés

    Elkészítés: 5 dkg vajat egy lábosban felmelegítünk, 1 rúd vanília kikapart magjait hozzáadjuk 1 rúd fahéjjal együtt. Hozzátesszük a rizst, 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük 3 dl tejjel és 7 dkg cukorral, 6-8 percig forraljuk, majd hozzáöntjük folyamatosan kevergetve annyi forró vizet, amennyi szükséges, míg 3/4-ig kész nincs.

    A fehér és a barna csokoládét egy késsel apróra vágjuk, a rizottót lehúzzuk a tűzről, és folyamatos keverés mellett a csokoládét beleszórjuk a maradék vajjal együtt. Fedőt teszünk rá, és 5-6 percig hagyjuk állni. Lapos tálcára szedjük, és hagyjuk kihűlni. Azért fontos kiszedni, hogy ne puhuljon tovább a rizs, amíg kihűl.

    A szilvát előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt megsütjük.

    A vörösbort, a rumot, 3 dkg cukrot és a fél citrom levét a felére beforraljuk, és a sült szilvával 3-4 percig összefőzzük. Végül kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.

    A csokoládé-rizottót tányérra kanalazzuk, és a rumos szilvával tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin