Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládé-rizottó rumos szilvaraguval

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 5 dkg vajat egy lábosban felmelegítünk, 1 rúd vanília kikapart magjait hozzáadjuk 1 rúd fahéjjal együtt. Hozzátesszük a rizst, 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük 3 dl tejjel és 7 dkg cukorral, 6-8 percig forraljuk, majd hozzáöntjük folyamatosan kevergetve annyi forró vizet, amennyi szükséges, míg 3/4-ig kész nincs.

A fehér és a barna csokoládét egy késsel apróra vágjuk, a rizottót lehúzzuk a tűzről, és folyamatos keverés mellett a csokoládét beleszórjuk a maradék vajjal együtt. Fedőt teszünk rá, és 5-6 percig hagyjuk állni. Lapos tálcára szedjük, és hagyjuk kihűlni. Azért fontos kiszedni, hogy ne puhuljon tovább a rizs, amíg kihűl.

A szilvát előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt megsütjük.

A vörösbort, a rumot, 3 dkg cukrot és a fél citrom levét a felére beforraljuk, és a sült szilvával 3-4 percig összefőzzük. Végül kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.

A csokoládé-rizottót tányérra kanalazzuk, és a rumos szilvával tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória
- MME

Ezek is érdekelhetnek