Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládé és lime mousse

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lime mousse-hoz egy kisebb edényben 2 tojássárgáját 2 dkg vajjal, 2 evőkanál cukorral, 1 teáskanál keményítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lime kifacsart levét, a reszelt héját és 2 evőkanálnyi tejet. Majd elkezdjük melegíteni, és folyamatos keverés mellett felfőzzük. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

A csoki mousse-hoz a csokoládét kockákra törjük, és gőz fölött 2 dkg vajjal felolvasztjuk, jól elkeverjük, majd hagyjuk kissé lehűlni. 2 tojássárgáját 2 evőkanál cukorral fehéredésig, habosra keverjük, és hozzáadjuk az olvasztott csokoládéhoz.

A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a felét hozzáadjuk a csokihoz, a másik felét pedig a limehoz.

A tejszínt a vanília-kivonattal és 1 kanál porcukorral habbá verjük. A felét szintén a csokihoz, a másik felét a lime-hoz keverjük.

A kétféle mousse-t ízlés szerint poharakba töltjük a málnával, majd behűtjük minimum 2 órára, de ha 1 éjszakát a hűtőben hagyjuk, akkor a legjobb. Tehetjük egy-egy dobozba, és miután lehűlt, fagylaltos kanállal adagoljuk tányérokra. Tálaláskor díszítjük lime szelettel, málnával, mentával, és meglocsoljuk balzsamecettel.

Megjegyzés

Igazából ez egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, könnyű, gyümölcsös-csokis hab, amit különlegessé tehetünk azzal, hogy szép üvegpoharakban tálaljuk egy kis gyümölccsel és mentával. - veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss