Elkészítés: A tészta hozzávalóiból vizes piskótát sütünk az alábbi módon:
a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét elkezdjük felverni. Először a vizet keverjük hozzá, ha már nem folyós a hab, aztán jöhet kanalanként a cukor, utána egyenként a tojások sárgája, végül a sütőporral elkevert liszt. Ne keverjük agyon, csak hogy egynemű legyen. Kettévesszük, és az egyik felébe teszünk ízlés szerint 1-2 evőkanál kakaót. Két kerek tortaforma aljára teszünk sütőpapírt, majd a széleit kikenjük margarinnal, kilisztezzük, megtöltjük a tésztával, és mehet a sütőbe, közepes lángon fél óra alatt megsül.
Ha csak egy formánk van, vegyük ketté a hozzávalókat, és külön-külön keverjük ki a tésztát, majd egymás után süssük, hogy ne essen össze a hab, amíg sül az első adag.
Borítsuk ki a piskótákat, és hagyjuk teljesen kihűlni őket, mielőtt kettévágjuk, hogy ne morzsalékosodjanak.
A krémhez pár evőkanál tejben keverjük ki a pudingport csomómentesre. A többi tejet forraljuk fel, közben tördeljük bele a csokit. Ha felolvadt, hozzáadjuk a kikevert pudingport, és összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni, de közben gyakran keverjük fel, hogy ne keletkezzen hártya rajta. Már most nagyon sűrű a krém. A margarint keverjük habosra a porcukorral, végül dolgozzuk össze a már kihűlt pudingos krémmel.
A félbevágott piskótákat töltsük meg ezzel a krémmel, a kakaós piskóta kerüljön legalulra, majd váltakozva a többi. A maradék krémmel kenjük be kívülről is. Lehet még díszíteni olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal... stb. kedv szerint.