Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokitorta pudingos krémmel

MME MME
2 5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 7 evőkanál rétesliszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 10 (4+6) evőkanál cukor
  • 8 nagy vagy 10 kicsi tojás
  • 1 evőkanál kakaópor
  • csipetnyi só
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 25 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 20 dkg tortabevonó
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: Egy kerek tortaformát kikenek, lisztezek. A sütőt előmelegítem.

A tojások sárgáját 4 evőkanál cukorral habosra keverem. A tojásfehérjét csipet sóval és 6 evőkanál cukorral kemény habbá verem. A fehérjét belekeverem a
tojássárgás krémbe. Rászitálom a kakaóport, a lisztet, az étkezési keményítőt, majd egyenletesen elkeverem. Beleöntöm a formába, és 180 fokon, a sütő alsó részén 30-40 percig sütöm. Ha kihűlt, 3 részre
vágom.

A pudingport 4 evőkanál cukorral és a tejjel elkészítem. Kihűtöm, majd hűtőbe teszem. A szobahőmérsékletű margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral elkeverem, majd beleszitálom a kakaóport és elkeverem.

A kihűlt pudingot apránként a krémbe keverem. A tortát megkenem a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is bevonom vele úgy, hogy maradjon a díszítéshez is. Hűtőbe teszem egy kicsit megdermedni.

A tetejére megolvasztom a csokit az olajjal. Bevonom vele a tortát, hűtőbe vagy hűvös helyre teszem, majd a maradék krémmel díszítem.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss