Csokitorta III.

default user icon
5 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók (8 szelethez):
  • 6 nagy tojás,
  • 30 dkg cukor,
  • 25 dkg étcsokoládé,
  • 30 dkg teavaj,
  • 10 dkg finomliszt,
  • 5 dkg darált mandula,
  • néhány csepp vanília- és mandulaaroma (ezek el is maradhatnak),
  • a forma kikenéséhez: vaj,
  • a tálaláshoz: porcukor

Elkészítés

    Elkészítése: A tojások sárgáját egy tálban a cukorral – ha lehet elektromos habverővel – sűrűn folyósra verjük. Akkor jó, ha állaga a tartármártáshoz hasonló. A csokoládét és a vajat vízgőz fölött épp csak fölolvasztjuk, vigyázva arra, nehogy nagyon felforrósodjon. A cukros tojásba öntjük, majd a liszttel elkevert mandulát is beleszórjuk, az aromát is belecsöpögtetjük.
    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal az előzőkbe forgatjuk. Egy 24 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk, a tésztát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 50 percig sütjük. Elkészültét a beleszúrt hústűvel ellenőrizhetjük. Akkor jó, ha nem tapad rá massza. A formában hagyjuk kihűlni, végül cikkekre vágva, porcukorral – esetleg cukrozott kakaóporral is – meghintve tálaljuk.

    Elkészítési idő: 1 óra 15 perc + amíg kihűl,
    1 szelet: (2784 kJ) 666 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Haraszti Ágnes 7 évvel ezelőtt
Ja igen, és kicsit módosítottam a recepten: 25 dkg étcsoki helyett 19 dkg étcsokit (Boci és Tibi 60 %-os táblák) és 6 dkg tejcsokit (sima Milka tejcsoki) tettem bele, mert a férjem nem szereti, ha nagyon étcsokis valami. Így pont harmonikus volt az íze. Ezen kívül nem tettem bele mandulát, és mandula aroma helyett egy picike rumot tettem bele. Nagyon finom lett!
Haraszti Ágnes 7 évvel ezelőtt
Nekem ez nagyon jól sikerült! Szilikonos formában csináltam. Frissen sem volt rossz, de a legfinomabb másnap volt, akkor az összes finom csokoládéíz előbújt belőle. Csak dícsérni tudom ezt a receptet. Először amúgy soknak találtam azt a 30 dkg cukrot (ijesztően nagy kupac volt, amikor kimértem), de a végeredmény miatt azt mondom, ez pont így volt jó, ahogy a receptben szerepelt.
Kardos Csilla 8 évvel ezelőtt
Megcsináltam! Imádta a család! Egyébként vanilia sodóval tálalva bécsi csokitortaként ismerhető ez a süti!
Juhász Gabriella 9 évvel ezelőtt
Pont 50 percet sütöttem és megsült, 45 percnél, még ragadt egy kicsit de 50-nél már tökéletes volt. Majdnem kihűlt, szórtam rá porcukrot és megkóstoltam a formában maradt pici morzsalékot, isteni. Tudok csokitortát csinálni!! :-) Köszi, Mindenkinek ajánlom!!!!!
Juhász Gabriella 9 évvel ezelőtt
Na, akkor innen számított 50 perc. Még nagyon jól néz ki, remélem nem szúrok el semmit a sütéssel. Mindent úgy csináltam ahogy le van írva. 70%os csokival. A tojásfehérjét kicsit nehéz volt belekeverni, olyan sűrű volt a massza de a végén csak én nyertem és szépen fellazította. 50 perc múlva megírom az eredményt.

Hasonló Receptek