RECEPT

« vissza

Csokitorta III.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Csokitorta III.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 250
  • Elküldve: 61

Hozzávalók:

  • (8 szelethez):
  • 6 nagy tojás
  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg teavaj
  • 10 dkg finomliszt
  • 5 dkg darált mandula
  • néhány csepp vanília- és mandulaaroma (ezek el is maradhatnak)
  • a forma kikenéséhez: vaj
  • a tálaláshoz: porcukor

Elkészítés:

A tojások sárgáját egy tálban a cukorral – ha lehet elektromos habverővel – sűrűn folyósra verjük. Akkor jó, ha állaga a tartármártáshoz hasonló. A csokoládét és a vajat vízgőz fölött épp csak fölolvasztjuk, vigyázva arra, nehogy nagyon felforrósodjon. A cukros tojásba öntjük, majd a liszttel elkevert mandulát is beleszórjuk, az aromát is belecsöpögtetjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal az előzőkbe forgatjuk. Egy 24 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk, a tésztát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 50 percig sütjük. Elkészültét a beleszúrt hústűvel ellenőrizhetjük. Akkor jó, ha nem tapad rá massza. A formában hagyjuk kihűlni, végül cikkekre vágva, porcukorral – esetleg cukrozott kakaóporral is – meghintve tálaljuk.

i idő: 1 óra 15 perc + amíg kihűl,
1 szelet: (2784 kJ) 666 kcal

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 5 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2009. szeptember 5. (szombat) 14:24
    Ja igen, és kicsit módosítottam a recepten: 25 dkg étcsoki helyett 19 dkg étcsokit (Boci és Tibi 60 %-os táblák) és 6 dkg tejcsokit (sima Milka tejcsoki) tettem bele, mert a férjem nem szereti, ha nagyon étcsokis valami. Így pont harmonikus volt az íze. Ezen kívül nem tettem bele mandulát, és mandula aroma helyett egy picike rumot tettem bele. Nagyon finom lett!
Receptválogatás
Mézeskalács, bejgli, patkó
Szépen díszített mézeskalácsok és a hagyományos bejglik nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalról! Legjobb receptjeinket gyűjtöttük össze!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Édeköményes-zöldséges csirke Édeköményes-zöldséges csirke
Kakukkfüves-tejszínes csirke (alma)borral Kakukkfüves-tejszínes csirke (alma)borral
Almás pite, ahogy Ráhel készíti Almás pite, ahogy Ráhel készíti
Gesztenyés galuskák Gesztenyés galuskák
Kukorica-főzelék sertéspörkölttel Kukorica-főzelék sertéspörkölttel
Tökmaglisztes sós sütemény Tökmaglisztes sós sütemény
Vegán kókuszgolyó Vegán kókuszgolyó
Non plus ultra (karácsonyi aprósütemény) Non plus ultra (karácsonyi aprósütemény)
Fűszeres sült karfiol Fűszeres sült karfiol
Rakott karfiol II. Rakott karfiol II.
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123334_makos-zserbo-110.jpg Keksz-kavalkád és a mákos zserbó

Mindenekelőtt egy kis magyarázattal tartozom, hogy eltűntem több mint két hétre. Az ok természetesen prózai: úgy megszaporodtak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111629_karacsonyi-menu-110.jpg Karácsonyi menük – mindenféle módon

Sokfélék vagyunk, mindenki mást és mást szeret. És igen, a karácsony is mindenkinek mást jelent. Az biztos, hogy mindannyian…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115145_truffel-110.jpg Saját készítésű bonbon, praliné, trüffel

A legszebb ajándék, amit a két kezünkkel alkotunk. Ahelyett, hogy megvennénk valamelyik sablondesszertet, rokonaink, barátaink…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123322_linzerkarika-110.jpg Linzerkarika téli álomkivitelben

Ha az aprósütemények egyik nagy favoritját, ugyanakkor a legnépszerűbbek egyikét kellene megnevezni, nagy valószínűséggel a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123306_csok-110.jpg Csókok, puszik, puszedlik

Apró, kerek, édes, könnyű, omlós vagy épp roppanós – ellenállhatatlan és egy falatra bekapható. Ez a csók vagy más néven…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123329_laktozmentes-110.jpg Laktózérzékenység? Főzz laktózmentes tejjel az egész családnak!

Ha a Te családodban is van laktózérzékeny, biztosan elgondolkodtál már azon, főzhetsz-e neki madártejet vagy más tejes desszertet…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123315_kremleves-110.jpg Ünnepi krémlevesek

A karácsonyi menü összeállításakor a legnehezebb az ideális leves kiválasztása. A rohanós hétköznapokkal ellentétben az ünnepi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123303_fuszerolaj-110.jpg Ajándékok a konyhából – fűszeresen

Saját készítésű ajándékot adni dupla öröm. Egyrészt egyedi a meglepetés, másrészt már a készítés közben ráhangolódunk az ünnepre,…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
előző recept
következő recept