A tortalaphoz felverjük a tojások fehérjét 3ek cukorral. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a kakaót, az olvasztott, de nem forró vajat, a sütőport, a lisztet,majd lazán belekeverjük a kemény tojásfehérjéket.
Egy kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk, és mindkét lapot megkenjük a birsalmalekvárral.
A krémhez megfőzzük a csokipudingot a tejjel, és kihűtjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudinggal, majdhozzáforgatjuk az olvasztott csokit is.
A lekváros tésztalapot megkenjük a csokikrémmel, rátesszük a másik lapot is, végül bevonjuk a tortát a maradék krémmel. A mogyorót durvára türjük, kissé megpirítjuk, majd a torta tetejére szórjuk.