Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokitorta birsalmával és mogyoróval

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tortalaphoz:
  • 5 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 2 ek kakaó
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 ek liszt
  • A kenéshez:
  • 1 kis üveg birsalmalekvár
  • A krémhez:
  • 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg csokoládé (jó minőségű)
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg mogyoró

Elkészítés

  1. A tortalaphoz felverjük a tojások fehérjét 3ek cukorral. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a kakaót, az olvasztott, de nem forró vajat, a sütőport, a lisztet,majd lazán belekeverjük a kemény tojásfehérjéket.
  2. Egy kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk, és mindkét lapot megkenjük a birsalmalekvárral.
  3. A krémhez megfőzzük a csokipudingot a tejjel, és kihűtjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudinggal, majdhozzáforgatjuk az olvasztott csokit is. 
  4. A lekváros tésztalapot megkenjük a csokikrémmel, rátesszük a másik lapot is, végül bevonjuk a tortát a maradék krémmel. A mogyorót durvára türjük, kissé megpirítjuk, majd a torta tetejére szórjuk.

Megjegyzés

Ünnepi, finom, de egyszerűen elkészíthető desszert! - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss