Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokitorta baracklekvárral

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Válasszuk el a tojásfehérjét a sárgájától. Olvasszuk fel vízfürdőben a darabokra tört csokoládét, és olvasszunk meg 125 g vajat. A tojássárgáját verjük fel egy tálban, majd tegyük bele az olvasztott csokit és vajat.

Verjük kemény habbá a fehérjét 1 evôkanálnyi porcukorral, és amikor kezd habbá válni, adjuk hozzá a maradék cukrot és vaníliás cukrot is. Fakanállal megemelve forgassuk a masszát a tojássárgájába, majd adjuk hozzá a lisztet. Osszuk el a tésztát két kivajazott, sütőpapírral bélelt csatos tortaformában.

Tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe, süssük 30 percig, majd vegyük ki a tésztát a formából, és egy rácson hagyjuk hűlni. Melegítsük meg a lekvárt, hozzáadva a narancslikőrt, majd kenjük meg vele a két tortalapot, mielőtt egymásra raknánk őket.

Tegyük a tortát egy tálra. A hozzávalókból készítsük el a csokis bevonatot. Ehhez a csokit olvasszuk meg a cukrokkal és a tejszínnel, forraljuk fel és főzzük 5 percig.

Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a felvert tojássárgáját, majd verjük a tűz fölött addig, amíg be nem sűrűsödik. A kissé kihűlt bevonatot kenjük a tortára, a tetejére többet téve, mint az oldalára, majd rakjuk a hűtőbe. Egy órával tálalás előtt vegyük ki.

Megjegyzés

További finom édességrecepteket az Alexandra Kiadó Édességek nagykönyve – 1000 recept című kötetében találhatsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss