Elkészítés: Egy lábosban vizet forralunk, ráhelyezünk egy hőálló tálat, és megolvasztjuk benne a margarint és a csokit, folyamatosan kevergetve. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a 4 tojás sárgáját egyenként belekeverjük. A porcukrot és a lisztet összekeverjük, és apránként hozzáadjuk a csokihoz. Miután csomómentesre elkevertük, a habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
Kis csészéket vagy bögréket kikenünk, kristálycukrot öntünk bele, megforgatjuk, a felesleget kiöntjük. A bögrék kb. feléig kanalazzuk a csokis masszát, és fél vagy egész csokikockát dobunk bele. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük. A sütő ajtaját ne nyitogassuk az első 5-6 percben, mert összeesik.
Amint kész, fejjel lefelé fordítjuk a tálra, megütögetjük, és óvatosan leemeljük róla a bögrét. Forrón tálaljuk. Fagyival vagy gyümölcsszósszal is szervírozhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre