Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokiszószos gundel palacsinta

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Palacsinta:
  • 5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 dl szódavíz
  • 1 ek olaj
  • 25 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 50 dkg dió
  • fahéj
  • citromhéj
  • Az öntethez:
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek kakaó
  • 2 ek cukor
  • rum aroma

Elkészítés

  1. A tejet, a tojást, a szódavizet és az olajat összekeverjük a liszttel. Miután csomómentesre kevertük a hozzávalókat, palacsintasütőben szép barnára sütjük a tészta mindkét oldalát. 
  2. A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral, majd amikor felforrt, beletesszük az aprított diót, a fahéjat és a citrom héját. 
  3. Egy lábasban vizet melegítünk, majd ráteszünk egy akkora edényt ami éppen a lábasba illik. Ebbe az edénybe tesszük a vajat, a kakaót, a cukrot és a rum aromát majd összemelegítjük őket. 
  4. A palacsintát megtöltjük a diós töltelékkel, feltekerjük vagy háromszög formájúra hajtogatjuk végül meglocsoljuk a csokimázzal.

 18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI >>> 

Megjegyzés

Egy régi recept, leegyszerűsített otthoni változata, melyet többféle módon tálalhatunk. - maszlagvivi

Ezek is érdekelhetnek

Friss