Csokiszalámi

default user icon
1 3.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl rum
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag ostyalap vagy 25 dkg omlós keksz
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg apróra vágott dió
  • 15 dkg mazsola
  • 20 dkg zselés cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A margarint, a rumot és 15 dkg cukrot összekerünk. Az ostyalapot vagy a kekszet jó apróra beletörjük, kakaóport, apróra vágott diót, mazsolát, zselés cukrot keverünk bele.

    Őzgerincformába fóliát teszünk, a masszát belenyomkodjuk, és hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.

Megjegyzés

Az ostyalap nem mindig elég, fajtájától függően változik a szükséges mennyiség. A lényeg, hogy teljesen felvegye a masszát.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

andrás 11 évvel ezelőtt
Én egy nagobb nejlonzacskó két oldalát felvágom és erre teszem rá a masszát. Valamennyire rudat formálok magából a masszából majd ráhajtom a nejlont és felgöngyölom. Egy kis bögyörgetés meg egyengetés után kész a szalámirúd. A végeit madzaggal elkötöm és beteszem a hütöbe. - Én is tört keksszel készítem, jól mutat mint "szalonnadarbkák". Rézsútosan szeletelem. [nejlonostól, majd leszedem róla]

Hasonló Receptek

Magazin