Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-túrókrémes gyümölcstorta

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 1 liter tej
  • cukor ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • 1 csomag gyümölcskocsonyapor
  • gyümölcsök
  • habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojásfehérjét felverjük kemény habbá. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 nagy kanál kristálycukrot, és tovább verjük vele. Majd belekeverjük a 8 tojássárgáját, ezzel is tovább verjük. Legvégül beletesszük kanalanként a 8 nagy kanál lisztet, és eldolgozzuk.

Kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Berakjuk az előmelegített sütőbe (villanytűzhelynél ez kb. 150-160 fok, de ezt igazából mindenki maga tudja kitapasztalni). Akkor van kész, ha beleszúrunk hústűt vagy fogpiszkálót, és nem ragad semmi rá!

A krémhez a pudingot a tasak hátulján lévő leírás szerint elkészítjük. Amíg hűl, a túrót a vaníliás cukorral és kb. 7-8 evőkanál cukorral villával összetörjük Ha kihűlt a puding, a túróval robotgéppel összekeverjük, hűtőbe tesszük, hogy kicsit szilárduljon.

Ha kellően megszilárdult a krém, a piskótát 3 lapra vágjuk, és megkenjük rétegezve a lapokat (piskóta, krém, piskóta, krém, piskóta, krém), a torta oladalát is megkenjük a krémmel. (A tetejére készítettem ebből a krémből egy kis peremet, így később amikor rákerült a kocsonya, nem folyt le!)

A díszítéshez a gyümölcsöket felszeleteljük. A gyümölcskocsonyaport a tasak hátulján lévő leírás szerint elkészítjük, majd hagyjuk hűlni. A tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. A torta tetejét gyümölcsökkel díszítjük, szélére rákerül a felvert tejszín, majd utána a gyümölcskocsonya is.

Megjegyzés

Hagyományos gyümölcstortát szerettem volna először készíteni, de a várandósságomnak köszönhetően elég kísérletezős hangulatomban vagyok mostanában, ezért belevittem egy kis újítást. Nekünk nagyon ízlett, jól sikerült. Nem az a nagyon édes torta, és kellemesen hűsítő élmény volt belőle falatozni. Apukám születésnapi tortája lett. - kutikriszti

Ezek is érdekelhetnek

Friss