A tojásokat felhabosítjuk a cukorral. Összekeverjük a 4 dkg lekvárt, a joghurtot, a narancs lereszelt héját és a citrom kifacsart levét. Hozzáadjuk a tojásos keveréket, majd beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. Végül beleforgatjuk a diót.
A masszát kivajazott, kilisztezett, kapcsos tortaformába simítjuk, és 170 fokos sütőben 40 percig sütjük. Végül a formában hagyjuk kihűlni.
A mázhoz felforraljuk a tejszínt, majd beleforgatjuk a vajat. Azután lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a felaprított étcsokoládét, és kevergetve megolvasztjuk benne. Végül belekanalazzuk a szilvalekvárt, és botmixerrel simára keverjük.
A tortalapra simítjuk a lekvárt, majd rálocsoljuk a csokimázt. Hagyjuk megdermedni. A fehér csokoládét megolvasztjuk, és a torta tetejét díszítjük vele.