Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis tiramisu

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A csokis tiramisu elkészítéséhez kettéválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük.
  2. A jól lehűtött mascarpone krémsajtot hozzákeverjük, majd a főzőrummal ízesítjük.
  3. A babapiskóta beáztatásához először meleg vízben feloldjuk a kakaóport, a cukrot és hozzákeverjük a maradék főzőrumot.
  4. A piskóták felét, egyesével, néhány másodpercre beleforgatjuk a kakaós szirupba, majd amikor jól megszívták magukat, egy rétegben a tálalóedény aljára rakosgatjuk.
  5. A Mascarpone krém felét egyenletesen rákenjük a piskótákra, aztán jöhet a második réteg kakaó szirupba mártott piskóta, és végül a maradék krém következik.
  6. Az elkészült tiramisu tetejét kakaóporral meghintjük, és pár órára - a legjobb, ha egész éjszakára - a hűtőszekrénybe tesszük. Alaposan kihűtjük, majd tányérra szedve kínáljuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a csokis tiramisu!

Ezek is érdekelhetnek