Csokis tiramisutorta

Hozzávalók

  • 1 db tejföl (175 g)
  • 30 dkg porcukor
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 5 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl főzött kávé (ízesítve rummal vagy rumaromával)
  • 2 csomag babapiskóta (2x20 dkg)
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés

    1. A tejfölt a porcukorral simára keverjük. A habtejszínt a habfixálóval és 2 csomag vaníliás cukorral keményre felverjük, majd a tejfölös masszához forgatjuk. A kávét elkeverjük 3 csomag vaníliás cukorral és a rummal. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban, de figyeljünk rá, hogy ne áztassuk el!
    2.  Egy 26 cm-es tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, majd erre kerül egy réteg krém. A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók (krémmel fejezzük be).
    3. A tortát legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni.  Végül a torta tetejére csorgatjuk.

Megjegyzés

A tetejét megszórhatjuk cukrozatlan kakaóporral vagy fahéjjal is. 

Fodor Emese
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin