Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis tiramisu szelet

default user icon

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 2 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • Továbbá:
  • 1,5 dl presszókávé
  • 1/2 dl rum
  • 5 dkg étcsokoládé
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

    1. A tojást szétválasztjuk, a fehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgáját. A lisztet a tojásos masszához szitáljuk, óvatosan összeforgatjuk, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni, majd három egyforma lappá vágjuk.
    2. A krémhez a tojást és a cukrot vízgőz felett fényesre keverjük, majd átöntjük a robotgép üstjébe, és addig habosítjuk, amíg a massza teljesen ki nem hűl. A tejszínt kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a mascarponéval és a tojáshabbal. A krémet ezután háromfelé osztjuk.  
    3. Egy püspökkenyér formát (kb. 30x11 cm) kibélelünk folpackkal úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. Az aljára kenjük a krém harmadát, ráfektetjük az egyik piskótalapot, és meglocsoljuk a rummal elkevert kávé harmadával. Rákenjük a második adag krémet, megszórjuk apróra vágott csokoládéval, majd kakaóporral. Ezután ráborítjuk a következő piskótalapot, meglocsoljuk a rumos kávéval, és rákenjük a maradék krémet. Megszórunk kakaóporral, és ráfektetjük az utolsó piskótalapot. Végül meglocsoljuk a tetejét a megmaradt rumos kávéval.
    4. A fólia széleit a piskótára hajtjuk, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a desszertet kiborítjuk a formából, eltávolítjuk róla a fóliát, és tálalás előtt a tetejét meghintjük kakaóporral.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek