Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis-tejszínhabos szelet

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőanál fehérliszt
  • 0,5 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál zselatin + 3 evőkanál víz
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag étcsokis pudingpor
  • 10 dkg csoki
  • 1 evőkanál Nutella
  • fél üvegcse rumaroma

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, s adunk közben hozzá 1 csomag vaníliás cukrot. A sárgájához keverjük először a cukrot, majd a lisztet és a sütőport, s a tejjel csomómentesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a habot.

    Sütőpapíros tepsin kisütjük a piskótát kb. 10-12 perc alatt. Ha kivettük, egy konyharuhával fedjük be, hogy ne száradjon ki.

    A habtejszínt felverjük, közben adunk hozzá 3 evőkanál porcukrot. A zselatint egy kis vízben felmelegítjük, a készülő habhoz öntjük, minél keményebb tejszínhabbá verjük végül.

    A margarint kikeverjük a porcukorral. A csokit megolvasztunk mikróban 350 W-on 2 perc alatt, hozzákeverjük a margarint, egy kis tejszínhabot, valamint 1 evőkanál nutellát.

    Alufóliával kibélelünk egy kis sütőformát, beleöntjük a csokit, s ráegyengetjük a maradék tejszínhabot. Befedjük egy réteg piskótával.

    Csokipudingot főzünk 3 dl tejből, 3 evőkanál kristálycukorból, 1 csomag étcsokis pudingporból, fél üvegcse rumaromából, s ráöntjük a piskótára. Végül befedjük egy réteg piskótával.

    Már csak annyi dolgunk van, hogy egy éjszakára betegyük a hűtőbe.

Megjegyzés

A készítésről még több kép itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/variaciok-pudingos-sutikre.

HabcsokMezi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin