Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis-tejszínes rakott palacsinta

default user icon

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 6 ek vaj
  • 3 bögre tej
  • 1,5 bögre liszt
  • 2/3 bögre cukrozatlan kakaópor
  • 7 ek cukor
  • 6 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 4 bögre tejszínhab
  • A tetejére:
  • 1 bögre habtejszín
  • 4 ek cukor
  • 17 dkg csokoládé
  • 1 ek vaj
  • porcukor

Elkészítés

    1. A vajat megolvasztjuk, és félretesszük, a tejet felmelegítjük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót és cukrot, majd hozzáadjuk a tojást. Robotgéppel felverjük, és fokozatosan adagolva, felváltva hozzákeverjük az olvasztott vajat és a tejet.
    2. A palacsintákat forró serpenyőben a szokott módon kisütjük. Egy palacsintát megkenünk a felvert tejszínhabbal, rátesszük a következő palacsintát, amit szintén megkenünk. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. 
    3. A habtejszínt felforraljuk a cukorral, és még forrón a feldarabolt csokira és vajra öntjük. Habverővel simára keverjük, majd a rakott palacsintára csorgatjuk. Ha a csoki megdermedt, megszórjuk a tetejét átszitált porcukorral.

      Palacsinták minden mennyiségben >>> 

      10 RAKOTT PALACSINTA, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD >>> 

      TORTÁNAK IS KIVÁLÓ! A 8 LEGJOBB PALACSINTATORTA RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin