Csokis szuflé

default user icon
15 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 12,5 dkg margarin
  • 20 dkg csokoládé
  • 4 tojás
  • 12,5 dkg porcukor
  • max. 6 dkg liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A margarint és a csokit serpenyőben, nagyon kis lángon megolvasztjuk, folyamatosan keverve. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd 4 tojás sárgáját egyenként belekeverünk. A porcukrot és a lisztet összekeverjük, és apránként az egészhez hozzáadjuk. Ha sikerült csomómentesre összekeverni, akkor óvatosan, habverővel belekeverjük a 4 tojás felvert fehérjét.

    A szuflé-formácskákat kivajazzuk és becukrozzuk. A masszát háromnegyedig töltjük a formákba. Egy magas peremű tepsibe rakjuk a szuflékat, és annyi vizet öntünk alá, hogy a formák magasságának feléig érjen a víz. Az előmelegített sütő aljára helyezve a tepsit 15 percig sütjük 150 fokon. Közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk. Azonnal szervírozzuk, akár saját sütőformájában.

Megjegyzés

A franciák gyakorlatilag félig nyersen hagyják, tehát nem várják meg, amíg a teteje megszilárdul. Így az egész krémes jellegű lesz. Túlsütve nem jó. Fontos, hogy a belseje ne száraz legyen, hanem krémszerű.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Déri Katalin 2 évvel ezelőtt
Szuper jó recept!!! :) Isteni finom lett, olyan mint a kedvencem a Két Szerecsenben.Annyit módosítottam rajta végül,hogy 20 percig sütöttem 180 fokon a vízfürdőben, és aztán még 5 percig víz nélkül. Így lett pont tökéletes állaga.
devil-k 3 évvel ezelőtt
Illetve nem kentem ki a formát cukorral!
devil-k 3 évvel ezelőtt
Nagyon jó recept! Csak annyit pontosítanék, hogy - margarin helyett VAJAT raktam bele. - a 15 perc sütési idő inkább 30-35 perc. A teteje picit kemény, a belseje folyós. Isteni állag. - a 20 dkg csokit különböző fajtájú csokikból raktam össze. (Kimaradt Milka csoki stb)
Medgyesi Ádám 3 évvel ezelőtt
Én mindent pontosan betartottam. 150 fokon 45 percig sült, majd emeltem 170 re egy fél órára. Ez a 15 perc TELJESEN IRREÁLIS. Még mindig folyik a teteje is. Most 180 fokra tettem, hátha kicsit megszilárdul legalább a teteje. Jónak néz ki.
Vasmegyeiné Herczog Zsanett 4 évvel ezelőtt
Ma Én is megsütötem nagyon nagyon fini lett! Kicsi tovább sütöttem 20 percet ! A Családom kedvence lesz :D
Fruzsina 4 évvel ezelőtt
Megsütöttük, isteni! Én csak 10dkg cukrot tettem bele és 3evőkanálnyi lisztet, de nagyon finom lett! 15 percig sütöttem, de lehet 1-2 perccel kevesebb is elég lett volna, hogy még folyósabb legyen! 3an voltunk itthon, és a receptből 5db lett és azonnal elfogyott! Másnap Apukám kérdezte, hogy tudom-e mi a baj? Erre ő: Az hogy ma nem sütöttél szuflét! :) NAGYON FINOM!
Andika 4 évvel ezelőtt
Hát, nekem nem jött be...Ha kevés ideig sütöm, folyik, ha sokáig, akkor egyáltalán nem folyós:( Ráadásul fel sem fújódott....
Apró Tímea 5 évvel ezelőtt
Én is 25 percet sütöttem, de valami isteni lett :) az állaga tökéletes volt, és az íze is! mennyei manna, köszönöm a receptet!
Tibetti 6 évvel ezelőtt
Szerintem is több sütési idő kell, de isteni lett, kívül kéreg, belül folyik és a barátaimtól kaptam egy Michelin csillagot rá, úgyhogy köszönöm. Én 20 percet vízben lent, majd 4-5 percet víz nélkül sütöttem és tökéletes szuflé lett. Én mindent felszoroztam 25%-al, így 6 fős lett az adag. Köszönöm a receptet!
Klemencz Márta 6 évvel ezelőtt
Megcsináltam és nagyon jól sikerült! Nekem is több sütési idő kellett. (20 perc) Legközelebb kevesebb cukorral, mert szerintem ezzel a cukor mennyiséggel túl édes lett.

Hasonló Receptek

Magazin