Elkészítés: A szilvákat megmossuk, szárazra törölgetjük, kettévágjuk, kimagozzuk. Egy 25x35 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A csokoládét apróbb darabokra vágjuk, és a sütőporral elkevert liszthez keverjük.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és tojássárgákkal. Hozzákeverjük a tejet, majd a csokoládés lisztet. Utolján óvatosan, több részletben a tojásfehérjehabot forgatjuk bele.
A masszát a tepsibe simítjuk, tetejét sűrűn kirakjuk a magházukkal felfelé fordított szilvaszemekkel, és a sütő középső rácsán kb. 1 órán át sütjük. Tűpróba! Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliát teszünk a tetejére.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint szeleteljük. Tálra téve tetejüket meghintjük fahéjas porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre