Elkészítés: A töltelékhez a tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük, és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.
A tésztához kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd a felfutott élesztővel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és a citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk a tésztát lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepébe csokis lekvárt teszünk 1-1 teáskanállal. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre