Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Csokis süti pudinggal rétegezve

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Csokis süti pudinggal rétegezve

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 12
  • Elküldve: 2

Hozzávalók:

  • 3 x 3 csapott evőkanál liszt
  • 3 x 2 csapott evőkanál cukor
  • 3 x 1 csapott evőkanál vaníliáscukor
  • 3 x 1 csapott evőkanál vörös kakaópor
  • 3 x 1 késhegynyi sütőpor
  • 3 x 3 evőkanál tej
  • 3 x 3 evőkanál Vénusz olaj
  • 3 x 1 db tojás (felverve)
  • nagyszemű mazsola (leöblítve, rumba stb. áztatva, leszűrve)
  • A pudinghoz:
  • 1 csomag puncsízű pudingpor (főzős)
  • 3 csapott evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej (1,5 %-os)
  • aszalt vörösáfonya (nagyobbakat félbevágva, rumba stb. áztatva)
  • továbbá tortadara vagy apró csokitallérok (sütiszóráshoz való)

Elkészítés:

Perdül-fordul, előkészít a hozzávalókat, 3 felé oszt a beáztatott, akut piás mazsolát. 3 darab, 2,5, vagy 3 decis (ki mekkorát talál) bögrében a fenti hármas felosztás szerint bögrénként összekever a lisztet, a cukrokat, a sütőport, a kakaót, hozzá a tejet, az olajat, a felvert tojást és 1 adag mazsolát. Alaposan összekever, majd megcsodál az ujján újonnan vidorkodó vízhólyagot.

Alacsonyabb belmagasságú mikró esetén kivesz a rácsot, be a bögréket, a legmagasabb fokozaton (nálam 750 watt) 3 perc. Az utolsó percben érdeklődve csodálhatja a fel-felnyújtózkodó, ingó-bingó, majd visszatöppedő sütik önálló tánckompozícióját. Ha lejárt az idő, mély sajnálattal kivesz (vigyázat, forró), tányérra borít, ha nem akar kiborulni saját jószántából, kissé megráz a makacskodót. Ha nem és nem, akkor kanállal alányúlva oldja meg a patthelyzetet.

Néhány percig hűlni hagy, ezalatt indít a pudinggyártást a használati ukáz szerint azzal, hogy a tejbe a rummal együtt belelöttyint az áfonyát is, együtt forral fel. A sütiket keresztben fél centis tallérokra szel, félretesz, és megfújdogálja az itt-ott megperzselődött öt darab ujját.
Befejez a pudingot, előkeres egy látványosabb porcelán tálacskát (nekem 27 x 18-as), hideg vízzel kiöblít, az alját vékonyabban bevon pudinggal, katonás rendben elosztva egy rétegben rá a sütiszeleteket, kissé vastagabban egy réteg puding, és így tovább (nálam 3 x 2 szelet fért el egymás mellett, 3 rétegben). A tetejére puding, gyors iramban megszór a tortadarával/csokitallérral, majd szorosan lezár alufóliával.

Hűlés közben a tetején a csoki még olvadozik, szertefolydogálva mintázgat. Ha kihűlt a tál alja, hűtőbe egy minimum 2 órácskára.

Tálalásnál a tejszínhab kedvelők is hódolhatnak a szenvedélyüknek, a csokis hab pl. bár édesebb, kifejezetten jól áll neki.

Megjegyzés:

A süti Szilicia csokis süti 5 perc alatt II. c. recije - köszönet érte, szuper -, kissé módosítva, a fenti desszertesített pudingos variát a mai ebédhez találtam ki, nem túl édes, látványos és üdítően finom.

Arra viszont csak a második bögre tartalmának kevergetése közben jöttem rá, hogy a csuda sem fogja külön-külön, amikor egy tálban kényelmesebb, utólag elosztva a bögrékben. Na jobb későn, stb., a legközelebbinél már egyszerűsítek.

A receptet Bgaboca küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 7 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. december 27. (hétfő) 22:13
    Hopsza eltévesztettem, négy henger volt, viszont 1 liter tejből főzött, részeges pudinggal. Nagyon finomra sikeredett: Bica
Receptválogatás
Őszi tésztás kedvencek
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tejszínes szilvás pite Tejszínes szilvás pite
Zakuszka vöröslencsével Zakuszka vöröslencsével
Kuszkusz grillezett sütőtökkel Kuszkusz grillezett sütőtökkel
Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti) Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti)
Chowder édesburgonyával és füstölt hallal Chowder édesburgonyával és füstölt hallal
Sörös savanyúkáposzta-leves pirított kolbásszal Sörös savanyúkáposzta-leves pirított kolbásszal
Almás-zabpelyhes muffin Almás-zabpelyhes muffin
Sütőben aszalt paradicsom Sütőben aszalt paradicsom
Koktélparadicsom-befőtt Koktélparadicsom-befőtt
Ananászos-kókuszos muffin II. Ananászos-kókuszos muffin II.
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122831_szolo-110.jpg Szőlő, a legfontosabb gyümölcs

Ha a szőlő beszélni tudna – és elmesélhetné történetét -, valószínűleg az emberiség egész históriája kirajzolódna az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122798_anizs-110.jpg Ánizs, az illatos gyógyító

A medvecukor, a pastis, az abszint és a köhögés elleni gyógykeverékek kedvelt alapanyaga és fűszere az ánizs, amelynek története…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122750_gombas-palacsinta-110.jpg Gombás töltött palacsinta

A palacsinta megunhatatlan, egyszerű, számtalan módon variálható klasszikus. Most, hogy már benne járunk az őszben, ideje egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122757_fehercsoki-110.jpg A mostoha fehércsoki

Gombóc Artúr ugyan mindenféle csokoládét szeret, és a csokoládé rajongói azonosulnak is álláspontjával, a fehér csokoládénak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122777_szedres-suti-110.jpg Szedett-vedett szedres pite

Megesett már veletek, hogy szerdára esett a vasárnap? Velünk most igen. Továbbá az is, hogy kaptam két óra szabadidőt, amit…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122766_koles-110.jpg Köles: lisztérzékenyeknek és gabonaimádóknak

Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122739_sztrapacska-110.jpg Sztrapacska és pogácsa

Ugyan a főzőcskézés csak a hét második felében indult be, végül mégis igen sok minden készült a konyhában, mert szerdától kezdve…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122731_roman-110.jpg A sokszínű román konyha

A román konyha mai formáját évezredek folyamán nyerte el. A dák ősöktől a római megszállókon át a francia, olasz, bolgár, bizánci…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept