Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis süti körtével

default user icon
MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A szárasan meghámozott körték magházát az alsó részük felől karalábévájó segítségével eltávolítjuk. A citromlevet felöntjük annyi vízzel, amennyi majd ellepi a gyümölcsöket, és felforraljuk. Beletesszük a körtéket és közepes tűzön pároljuk 5 percig.
  2. A csokoládét láboskába tördeljük, és a vajjal együtt gyenge tűzön felolvasztjuk. A szétválasztott tojások fehérjéből és 3 dkg cukorból kemény habot verünk. A tojássárgájákat a maradék cukorral együtt fehéredésig verjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd egymás után belekeverjük a mandulát és a sütőport. Végül beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Négy kis felfújtformát vagy tálkát kikenünk vajjal, és elosztjuk bennük a csokis masszát. Minden adag közepébe egy-egy körtét nyomunk, és a sütő középső részében sütjük kb. 35 percig.
  4. Közben a tejszínből félkemény habot verünk, és a mozsárban szétnyomkodott szegfűborssal, valamint a vaníliás cukorral ízesítjük. A sütőből kivett sütiket melegen, tetszés szerint porcukorral megszórva tálaljuk. A fűszeres tejszínhabot külön kínáljuk hozzá.

KAKAÓS KEVERT SÜTI KÖRTÉVEL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss