Keress receptre vagy hozzávalóra

Csokis-quinoás keksz

Hozzávalók

  • 12 dkg quinoa
  • 2,5 g kókuszreszelék
  • 1/2 tk só
  • 2 ek juharszirup
  • 2 ek napraforgóolaj
  • 1 db tojás
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 ek chiamag (elhagyható)

Elkészítés

    1. A szűrőben átmosott quinoát háromszoros mennyiségű vízzel felforraljuk, majd gyengébb tűzön, fedő alatt puhára főzzük kb. 15 perc alatt. Az esetleg visszamaradt főzővizet leöntjük, és a quinoát teljesen kihűtjük.
    2. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A kókuszreszeléket keverőtálban elvegyítjük a sóval, majd lazán hozzákeverjük a juharszirupot, az olajat és a tojást. Hozzáadjuk a quinoát, és fakanállal képlékenyre dolgozzuk.
    3. A csokoládét felaprítjuk vagy durvára reszeljük, majd a chiamaggal együtt a masszába forgatjuk.
    4. A masszából sütőpapírral leterített tepsibe jó evőkanálnyi halmokat rakunk, amelyeket 4-5 cm átmérőjű pogácsákká lapítunk. Az előmelegített sütőben sütjük kb. 25 perc alatt, majd hűlni hagyjuk.

    Quinoás receptek >>> 

Szabályos kör alakú kekszeket úgy készíthetsz, ha a masszát adagonként a sütőpapírra helyezett desszertgyűrűbe halmozod, jól lenyomkodod, majd a gyűrűt óvatosan leemeled.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin