Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Csokis puffancs

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Csokis puffancs

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 21
  • Elküldve: 2

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 16 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 4 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl (kb. 10 dkg) kristálycukor
  • kb. 13 dl (kb. 80 dkg) finomliszt
  • 2 tojás
  • A csokoládés töltelékhez:
  • 20 dkg natúr marcipánmassza
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál narancslekvár
  • A formáláshoz:
  • finomliszt
  • A lekenéshez:
  • 1 tojás
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

1. A margarint a tejjel együtt kézmelegre melegítjük. Az élesztőt tálba morzsoljuk, egy keveset a margarinos tejből meg a cukorból is hozzáadunk. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a maradék vajas tejet és a többi cukrot. Jól bedagasztjuk, letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük kb. 40 percen át.

2. Ezalatt a töltelékhez való marcipánt lereszeljük vagy ledaráljuk. Az ugyancsak lereszelt csokoládéval és a lekvárral összekeverjük.

3. A megkelt tésztát meglisztezett gyúrólapra borítjuk, finoman átgyúrjuk, és 1 centi vastagságúra, 42x35 cm-esre, téglalap alakúra ellapítjuk. Lisztbe mártott késsel 30 kis négyzetre (7x7 cm-esre) vágjuk. A marcipános-csokoládés masszát egyenlő részekre elosztva a tészták közepére halmozzuk. Négy sarkukat a töltelék fölött középen összeforgjuk, majd meggömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvásgombócot készítünk.

4. Nem túl közel egymáshoz – hisz a duplájukra nőnek – sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk (két tepsin fér el kényelmesen). Letakarjuk, meleg helyen 40 percen át kelesztjük, majd a tetejüket felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (220 fok, légkeveréses sütőben 200 fok) kb. 10 percig sütjük.

5. A sütemény tetejére való csokoládét nem túl forró vízgőz fölött fölolvasztjuk, és szép vékony csíkban a kis puffancsokra csurgatjuk.

MENNYISÉG: 30 DARAB
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 2,5 ÓRA
ENERGIATARTALOM: 230 KCAL/DARAB

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Töltött csirke - egészben és részben
Az egyben sütött töltött csirke igazi hétvégi, családi étel, de töltött comb vagy mell készülhet szinte bármilyen alkalomra. Rengeteg módon variálhatjuk - és biztosan sikert arat!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Szilvás kalácspuding gyömbéres fehércsokoládé-öntettel Szilvás kalácspuding gyömbéres fehércsokoládé-öntettel
Mandulás fügetortácskák gorgonzolás csokihabbal Mandulás fügetortácskák gorgonzolás csokihabbal
Kossuth-kifli marcipánnal Kossuth-kifli marcipánnal
Rozmaringos újkrumpli avokádós salátával Rozmaringos újkrumpli avokádós salátával
Olívakrém (tapenade) sült paprikával Olívakrém (tapenade) sült paprikával
Gombakrémes minitorták Gombakrémes minitorták
Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves
Somlói revolúció (országtorta 2014) Somlói revolúció (országtorta 2014)
Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém
Zöldséges-tejszínes csirkemell Zöldséges-tejszínes csirkemell
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122766_koles-110.jpg Köles: lisztérzékenyeknek és gabonaimádóknak

Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122739_sztrapacska-110.jpg Sztrapacska és pogácsa

Ugyan a főzőcskézés csak a hét második felében indult be, végül mégis igen sok minden készült a konyhában, mert szerdától kezdve…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122731_roman-110.jpg A sokszínű román konyha

A román konyha mai formáját évezredek folyamán nyerte el. A dák ősöktől a római megszállókon át a francia, olasz, bolgár, bizánci…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

Napi tipp
A magyar konyha megkerülhetetlen fogásai közé tartoznak a rántott szeletek. Szerencsére sokféle rántani való és panír közül válogathatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept