Csokis puffancs

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 16 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl (kb. 10 dkg) kristálycukor
  • kb. 13 dl (kb. 80 dkg) finomliszt
  • 2 tojás
  • A csokoládés töltelékhez:
  • 20 dkg natúr marcipánmassza
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál narancslekvár
  • A formáláshoz:
  • finomliszt
  • A lekenéshez:
  • 1 tojás
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A margarint a tejjel együtt kézmelegre melegítjük. Az élesztőt tálba morzsoljuk, egy keveset a margarinos tejből meg a cukorból is hozzáadunk. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a maradék vajas tejet és a többi cukrot. Jól bedagasztjuk, letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük kb. 40 percen át.

    2. Ezalatt a töltelékhez való marcipánt lereszeljük vagy ledaráljuk. Az ugyancsak lereszelt csokoládéval és a lekvárral összekeverjük.

    3. A megkelt tésztát meglisztezett gyúrólapra borítjuk, finoman átgyúrjuk, és 1 centi vastagságúra, 42x35 cm-esre, téglalap alakúra ellapítjuk. Lisztbe mártott késsel 30 kis négyzetre (7x7 cm-esre) vágjuk. A marcipános-csokoládés masszát egyenlő részekre elosztva a tészták közepére halmozzuk. Négy sarkukat a töltelék fölött középen összeforgjuk, majd meggömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvásgombócot készítünk.

    4. Nem túl közel egymáshoz – hisz a duplájukra nőnek – sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk (két tepsin fér el kényelmesen). Letakarjuk, meleg helyen 40 percen át kelesztjük, majd a tetejüket felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (220 fok, légkeveréses sütőben 200 fok) kb. 10 percig sütjük.

    5. A sütemény tetejére való csokoládét nem túl forró vízgőz fölött fölolvasztjuk, és szép vékony csíkban a kis puffancsokra csurgatjuk.

    MENNYISÉG: 30 DARAB
    ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 2,5 ÓRA
    ENERGIATARTALOM: 230 KCAL/DARAB

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek