Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Poharas csokipudingokat teszteltünk, és nem lepődtünk meg az eredményen

Ha desszertre gondolunk, akkor sokszor valamilyen csokoládés vagy kakaós nyalánkságra asszociálunk. Ezen felbuzdulva indultunk meg a különböző boltok hűtőpolcai felé, hogy megkeressük a legjobb csokoládés pohárdesszertet.

Az elsődleges célpontok a csokipudingok, de több kissé eltérő elem is került a kosárba. Meglepő, hogy tisztán csokipuding mennyire kevés van, a legtöbbet valamivel vegyítik.

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 

A tesztelés során figyeltük a krém állagát, a csoki ízét és az édesség mértékét. Mindegyiket közvetlenül a hűtőből vettük ki, és folyamatosan ellenőriztük, hogy a megfelelő hőmérsékleten teszteljük az össze terméket. Egyébként pedig a puding próbája az evés...

VAN OLYAN MOGYORÓKRÉM, AMI KÉPES LENYOMNI A NUTELLÁT? TESZTELTÜK! >>> 
Landliebe

Illatra erősen kakaós, állagra pedig tökéletesen remeg, ahogy egy pudingtól elvárja az ember. Ízre is erősen hozza a kakaós jelleget. Meglepően tiszta íze van a krémnek, semmi mű utóíz nem tapasztalható. Állagra nem túl híg, egészen jól tartja magát. Édességről nagyon nem lehet beszélni, szinte alig érezni benne cukrot, ami egyáltalán nem baj.

Adatok: tejszín 42%, csokoládépor 5%, kakaó 1%, 229 ft

TESZT: KÉT SAJÁT MÁRKÁS VANÍLIÁS JÉGKRÉM IS LENYOMTA A CARTE D'ORT! >>> 
Update

Ennek tetején történetesen hab lakozik, ami nem is baj, mert amíg azzal találkozunk, nem látjuk az alatta található erősen híg, vertkocsonyaként remegő pudingot. Illatra csak a műanyagdobozt érezzük, semmi mást abból, ami a pohárban van. Kóstolásnál a tejszínhab egy jókora nullát mutat, de a csokis élmény is halovány benne.

Adatok: Zsírtartalom 5,5%, tej 20%, 115 ft

TESZT: TALÁLTUNK KÉT IGAZÁN JÓ JEGESKÁVÉT! >>> 
Desira

Mondhatni duplán csokis, mert a csokirétegen a tejszínhab is csokis már, ami egyből dupla szeretet nyújt. Pontosabban nyújtana, mert amikor megkóstoljuk, érezzük, hogy nem ez volt az évezred ötlete, amivel az emberiség előrukkolt. A hab íze rémes, egy megfoghatatlan, enyhén csokis-tejszínes ízvilág, ami sehogy nem akar harmonizálni. A csokiréteg lent érezhetően tejcsokis, ami sokat javít a helyzeten. Kifejezetten édes, ez bizony nem a legjobb eledel a strandszezon alatt.

Adatok: tejszín 20%, kakaópor 2%, 129 ft

KÓLATESZT! KIPRÓBÁLTUK A TIKKADT SZÖCSKÉT, ÉS MEGTALÁLTUK A COCA-COLA VETÉLYTÁRSÁT >>> 
Danette

Az egyik nagy etalon a pudingpiacon. Sokak egyből erre gondolnak, amikor meghallják a puding kifejezést. Illatra erősen érződik már a tejes-tejszínes irányzat. Étcsokis aromák törnek fel belőle, ahogy beleszippantunk. Utóízében is a csokit érezzük, nem pedig a töménytelen cukrot, mely sok másik csokis termék esetében igaz. Állagra pont félúton terül el a sűrű és a híg között, azaz könnyen kanalazható. Kifejezetten kellemes.

Adatok: tej 66%, tejszín 14%, csokoládé 2,2%, 449 ft (4 db pohár)

TESZT! SAJÁT MÁRKÁS MOGYORÓS CSOKI VERI A MILKÁT >>> 
Zott

Abban az esetben, ha csak a színét nézzük az egésznek, akkor ez tuti kakukktojás. Szinte vaníliának is elmenne, annyira világos az egész massza. Illatra már érződik, hogy ez közelében sem lesz a csokis álomnak. Kóstolásnál ki is derül, hogy ez egy tejszínes desszert, amit enyhén meglegyintettek csokival és mogyoróval. Ízre egészen mű, amiben erősen dominál a cukor és a tömény édesség.

Adatok: tej 49%, zsírtartalom 13,3%, kakaópor 0,8%, mogyorókrém 0,5%, csokoládépor 0,5%, 189 ft

TESZT! TÍZBŐL CSAK EGY VANÍLIÁS PUDINGNÁL ÚSZTUK MEG A KELLEMETLEN UTÓÍZT >>> 
Milli

Illatra kicsit a gagyi, filléres strandfagyikat idézi, amihez társul egy kevés mikuláscsoki-illat. Kóstolásnál kiderül, hogy állagra már egészen a híghoz közelít, de ami mégis fontosabb, hogy tökéletesen olyan ízre is, mint a mikuláscsoki, csak hideg és folyékony. Pár kanál ebből, és tuti kidől a gyerek. Közepesen édes, szóval hamar telíti az embert.

Adatok: zsír 2,4%, 399 ft (4 db pohár)

MUSZÁJ MEGVENNI AZ EREDETIT? ITT A NAGY TEJSZELETTESZT! >>> 
Mia

Nagy Sherlock-előélet nem kell hozzá, hogy feltűnjön a hasonlóság a Millivel. Minden adat egyezik, amit elárulnak, még a doboz is ugyanaz, csak más a címke. Illatra és ízre is tökéletes klónozás.

Adatok: zsír 2,4%, 399 ft (4 db pohár)

TESZT! EGY SAJÁTMÁRKÁS PISKÓTATALLÉR MEGSZORONGATTA A PILÓTÁT >>> 
Bakoma

Egészen sűrű, de nem árt, ha alaposan összekeverjük a pikszis tartalmát. Illatra annyira rumos akár egy frissen kikötött halászhajó legénységének lehellete. Ízre a csokis rész egészen tejes, kellemesen krémes és-és-és egészen jó. Állaga végig tartja a sűrű szintet.

Adatok: tejcsokoládé 1,2%, csokoládé chips 1,1%, 249 ft

TESZT! VAN OLYAN SAJÁT MÁRKÁS KEKSZ, AMI JOBB, MINT AZ OREO? >>> 
KingFrais

Ennek a tetején is ott a hab, ami szinte a felét kiteszi a doboz űrtartalmának. A hab összeesett és iszonyat édes. Eljutva a csokiig, a cukros mámor tovább erősödik. Hiába keverjük el az egészet, sehogy nem akarja elérni az emberi fogyasztásra javallott szintet.

Adatok: 20% tejszín, 1,1% zsírszegény kakaópor, 0,3% kakaópor, 299 ft (4 db pohár)

A PÖTTYÖS AZ ETALON? ITT A NAGY TÚRÓ RUDI TESZT! >>> 
Ítélet

Első helyezett egyértelműen a Danette lett, amit a Landliebe követ szorosan. Ezeknek ízében a főszereplő a csoki, amit édesség csak nagyon vékonyan követ. Az igazi meglepetést a rumos kalózdesszert okozta, azaz a Bakoma. Nem tisztán puding, de állagából kifolyólag nagyon közel áll azokhoz.

A legrosszabb hármas a Mia, a Milli és a KingFrais. Az édességet vadul túllökték bennük, mely eltorzít minden ízt, ami próbál csokira vagy éppen kakaóra hasonlítani. 

A maradék, tipikus közepes versenyző, melyekben van némi jó és rossz is egyaránt. Van, ahol a hab tesz mindent tönkre, de van, ahol a tejszín van eltúlozva.

Ezek is érdekelhetnek

Friss