Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-pisztáciás sütemény

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 dkg durvára tört sózatlan pisztácia
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 2 púpos evőkanál cukor (nekem most nyírfacukrom volt itthon)
  • 6 db tojásfehérje
  • 7 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 6 db tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé (70%)
  • 15 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához egy tálba kimérem a száraz hozzávalókat, egy másik tálban pedig a tojásfehérjét felverem kemény habbá, majd óvatosan adagolom a tojáshabot a szárazanyagokhoz. Kibélelt vagy vajjal és lisztttel kikent tepsibe öntöm, és 30 perc alatt készre sütöm 170°C-on. Természetesen az idő közeledtével tűpróbával ellenőrzöm.

Míg a tészta sül, a csokitölteléket elkészítem. A cukrot elkezdem felolvasztani egy lábasban, majd a tejet és a tojásokat is hozzáadom. Folyamatosan keverem, alacsony hőmérsékleten, nem szabad forrnia! Sűrű krémet főzök, majd lehűtöm kicsi,t és hozzáadom a vajat, majd a csokoládét is.

A tésztát 2-3 részre vágom, és megkenem a csokoládéval, ha nagyon csokisan szeretnénk, akkor kivülről is bekenhetjük ezzel a krémmel. Tetejére durvára tört pisztáciát szórtam.

Megjegyzés

A krémhez adhatunk kezeletlen narancshéjat is, úgy is nagyon finom lesz. - pisztaciablog

Ezek is érdekelhetnek

Friss