Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis piskóta

default user icon

Hozzávalók

  • 10 ek liszt (púpozott)
  • 1 tasak sütőpor
  • 10 dkg étcsokoládé (plusz a díszítéshez)
  • 10 db tojás
  • 10 ek kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral. A csokoládét felaprítjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat egy nagy tálban habosra keverjük a kristály- és a vaníliás cukorral. A fehérjéket felverjük a sóval kemény habbá, majd óvatosan a cukros sárgájához forgatjuk, aztán a a sütőporos lisztet a masszához forgatjuk kanalanként. 
    2. A tészta háromnegyedét sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, aztán rászórjuk a felaprított csokit, majd erre terítjük a maradék tésztát. A piskótát 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Miközben sül, a sütő ajtaját ne nyissuk ki! Ha elkészült, vegyük ki, majd hagyjuk kihűlni a süteményt. Végül olvasztott csokival díszíthetjük.

    MÉTERES SÜTEMÉNY >>> 

    CITROMOS MORZSAKOCKA (BÖGRÉS RECEPT) >>> 

    PUDINGOS KOSÁRKA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin