Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis piskóta fahéjas krémmel

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 kanál kakaópor
  • 10 dkg tört csokoládé
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál fahéj
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojások fehérjét habbá verjük, majd kanalanként a cukrot, majd egyenként a tojássárgákat is hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és a darabolt csokival elkeverjük, majd fakanállal a habhoz keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

A krémhez valókat összekeverjük a vaj kivételével. Felfőzzük, majd a vajjal elkeverjük.

A kettévágott és kihűlt piskótát megtöltjük. Ha sok a krém, a tetejére is kenünk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss