Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis palacsinta málnás mascarponekrémmel

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 4 dkg cukor
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 8,5 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 2 dl habtejszín
  • 12,5 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 20 dkg málna
  • A sütéshez:
  • 2 ek vaj
  • A tálaláshoz:
  • porcukor

Elkészítés

  1. A palacsintához a tojásokat simára keverjük a tejjel, a vízzel, az olvasztott vajjal és a cukorral. Beleszitáljuk a kakaóport, a lisztet és a sót. A tésztát csomómentesre kikeverjük, és félretesszük pihenni.
  2. A krémhez felhabosítjuk a tejszínt a porcukorral, majd az előzőleg fellazított mascarponéhoz adjuk a vaníliakivonattal együtt. Robotgéppel kikeverjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a málnát, és hűtőbe tesszük.
  3. Felforrósított és kivajazott serpenyőben a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk. Megtöltjük mindet a mascarponés krémmel, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

A mascarpone, a málna és a csokoládé triója örök kedvencem. Palacsintás verzióban is megállja a helyét, a végeredmény pedig kevésbé hétköznapi. - Tóth Zsófia

Ezek is érdekelhetnek

Friss