Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis muffin marcipán csészében

Hozzávalók

  • 14 dkg olvasztott vaj
  • 12 dkg eritrit
  • 2 db tojás
  • 18 dkg rizsliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl eszpresszó kávé
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg olvasztott étcsoki
  • 1-2 ek pikáns lekvár
  • fondant vagy marcipán
  • pillecukor

Elkészítés

    1.

    A muffinformákat papírkapszlikkal kibéleljük. A vajat a tojással és az eritrittel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a kávét és a tejet, végül a kakaóporral és sütőporral elvegyített rizslisztet is. Mindegyik muffinkapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, majd egy-egy kocka csokit teszünk, végül a maradék masszával egyenletesen befedjük.

    2.

    190 fokra előmelegített sütőben, légkeverés mellett, 20 perc alatt megsütjük, és hűtőrácsra tesszük őket. A fondant-t vagy a marcipánt 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd a muffinok méretéhez mérten kivágunk belőle annyi, jó hosszú alapú trapézt, amennyi muffint dekorálunk. A muffinokat körbekenjük lekvárral, majd burkoljuk a fondant-nal. A csészékre a maradék maradék burolatból füleket készítünk.

    3.

    Az olvasztott csokit óvatosan a csészékbe kanalazzuk: ez lesz a kávé. Végül 2-3 pillecukorból készített kockacukorral édesítjük a kész "kávét."

Megjegyzés

Egy kis móka kell egy jó lagzihoz, hogy meglepődnének a vendégek, ha egy csésze "én félémmel" kínálnák meg őket!

scarlett69
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek