Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis muffin friss eperrel és tejszínnel

Hozzávalók

  • 15 dkg margarin
  • 1 tábla étcsoki
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg étcsoki kocka
  • 1 marék vörös áfonya
  • 1 tk reszelt narancshéj
  • A díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín
  • 14 szem eper
  • 3 dkg étcsoki
  • 3 csepp étolaj
  • 1 dkg vaj

Elkészítés

    1. A vajat és az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a kakaót, a tojásokat és a sütőport, továbbá a darabolt étcsokit, a vörös áfonyát és a reszelt narancshéjat. Alaposan összekeverjük, amíg egynemű masszát kapunk. 
    2. Egy muffinforma mélyedéseit kibéleljük papírkapszlikkal, majd beleadagojuk a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk őket hűlni. 
    3. Amikor kihűltek a csokis muffinok, a tetejüket felvert tejszínhabbal és vajjal, valamint az olajjal megolvasztott csokiba mártott eperrel díszítjük. A maradék csokit a tejszín tetejére csurgatjuk. 

Megjegyzés

Csokiimádóknak ajánlom. A csoki, a friss eper és a tejszín együtt mennyei!
Finom, omlós sütemény, amely fél óra alatt kész, a siker pedig garantált!

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin