A vajat és az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a kakaót, a tojásokat és a sütőport, továbbá a darabolt étcsokit, a vörös áfonyát és a reszelt narancshéjat. Alaposan összekeverjük, amíg egynemű masszát kapunk.
Egy muffinforma mélyedéseit kibéleljük papírkapszlikkal, majd beleadagojuk a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk őket hűlni.
Amikor kihűltek a csokis muffinok, a tetejüket felvert tejszínhabbal és vajjal, valamint az olajjal megolvasztott csokiba mártott eperrel díszítjük. A maradék csokit a tejszín tetejére csurgatjuk.
Csokiimádóknak ajánlom. A csoki, a friss eper és a tejszín együtt mennyei!
Finom, omlós sütemény, amely fél óra alatt kész, a siker pedig garantált! - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!