Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-mogyorós sajttorta sütés nélkül

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tortaalaphoz megolvasztjuk a vajat. A kekszet egy aprítógépben finomra daráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Belenyomkodjuk a tortaformába, majd hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.
  2. A krémsajtot a porcukorral simára keverjük. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliával együtt, majd óvatosan összeforgatjuk a krémsajttal. 5 szem mogyorós csokoádébonbont apróra vágunk, és ezt is elkeverjük a krémben. Az így elkészült krémet kikanalazzuk a kekszes alapra, majd elsimítjuk a tetejét. Fóliával lefedve hűtjük minimum 6 órát, hogy alaposan kidermedjen.
  3. Amint megszilárdult, megolvasztjuk a gőz fölött a tejcsokoládét, majd bevonjuk vele a tortánk tetejét. Megpirítjuk a mogyorót, durvára vágjuk, majd a torta tetejére szórjuk, és a megmaradt mogyorós csokoládébonbonokkal díszítjük.

4 HIBA, AMIT ELKÖVETHETSZ SÜTÉS NÉLKÜLI SAJTTORTÁNÁL>>> 

7 KEKSZ ALAPÚ, EGYSZERŰ DESSZERT, AMINEK SENKI NEM TUD ELLENÁLLNI!>>> 

16 TIPP A TÖKÉLETES SAJTTORTÁHOZ>>> 

Megjegyzés

A hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortához vannak mérve. Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss