A tortaalaphoz megolvasztjuk a vajat. A kekszet egy aprítógépben finomra daráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Belenyomkodjuk a tortaformába, majd hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.
A krémsajtot a porcukorral simára keverjük. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliával együtt, majd óvatosan összeforgatjuk a krémsajttal. 5 szem mogyorós csokoádébonbont apróra vágunk, és ezt is elkeverjük a krémben. Az így elkészült krémet kikanalazzuk a kekszes alapra, majd elsimítjuk a tetejét. Fóliával lefedve hűtjük minimum 6 órát, hogy alaposan kidermedjen.
Amint megszilárdult, megolvasztjuk a gőz fölött a tejcsokoládét, majd bevonjuk vele a tortánk tetejét. Megpirítjuk a mogyorót, durvára vágjuk, majd a torta tetejére szórjuk, és a megmaradt mogyorós csokoládébonbonokkal díszítjük.