Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis mogyorókrémmel töltött kemencés fánk

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 csipet só
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg puha vaj
  • csokis mogyorókrém
  • porcukor a tetejére

Elkészítés

    1. Egy kis pohárba morzsoljuk az élesztőt, hozzákeverünk egy mokkáskanál cukrot, a kevés langyos tejet, és hagyjuk felfutni.
    2. Egy nagyobb tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a felhabosodott élesztőt, a két tojássárgáját, a csipet sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, és annyi langyos tejet, hogy közepesen szoros kelt tésztát kapjunk. Hozzádagasztjuk a langyos olvasztott vajat is, majd cipót formázunk belőle, és hagyjuk megkelni.
    3. Enyhén lisztezett deszkán centi vastagra nyújtjuk, majd köröket vágunk ki belőle. A tésztakorongok felét megkenjük csokis mogyorókrémmel, a tetejére pedig egy-egy üres tésztát rakunk. A széleket gyengéden összenyomjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és ott is hagyjuk kelni még félórát. Végül 180 fokra felfűtött sütőben megsütjük. Langyosan tálaljuk, porcukorral meghintve.

    FARSANGI FÁNK EGYSZERŰEN >>> 

    ECLAIR FÁNK >>> 

    TÍZPERCES SÜTŐPOROS FÁNK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin