Keress receptre vagy hozzávalóra

Csokis-meggyes sütemény

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 16 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 2 ek kakaópor
  • kevés só
  • A krémhez:
  • 4 dl meggybefőttlé (ha nem tesz ki annyit az üvegben lévő, vízzel pótoljuk)
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg margarin

Elkészítés

    1. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a puha margarint, a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet. Kidolgozzuk, majd kétfelé osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
    2. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük váltakozva, hogy márványos tésztát kapjunk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt 180 fokon megsütjük.
    3. A krémhez a meggylében a cukorral megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, belekeverjük a puha margarint, és összedolgozzuk. A kihűlt piskóta tetejére kenjük a pudingos krémet, és a legtetejére csokimáz kerül.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek