Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-meggyes puncstorta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 evőkanál víz
  • A krémhez és a díszítéshez:
  • rumpuncs ízű pudingpor
  • tej
  • cukor
  • meggy
  • 10 dkg étcsoki

Elkészítés

Elkészítés: Az 5 tojásfehérjét a cukorral felverjük, közben a lisztet egy másik tálban a sütőporral és a kakaóporral jól elkeverjük. Kanalanként hozzáadjuk a felvert habhoz az 5 tojássárgáját, a lisztes keveréket és az 5 evőkanál vizet, és közben nagyon óvatosan kézi habverővel keverjük. A masszát kivajazott és kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Miközben a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A csomagoláson leírtak szerint megfőzzük a pudingot a tejjel és a cukorral. A torta belsejét egy kanállal kikaparjuk, meghagyva az alját és a széleit. Beleöntjük a kihűlt pudingot, és belenyomkodjuk a meggyszemeket. Ezután a kikapart piskótamorzsával beterítjük a krémet, pár szem meggyel díszítjük, és a tetejét leöntjük olvasztott étcsokival.

Ezek is érdekelhetnek

Friss