Kenjük meg a tésztalapok mindkét oldalát 1 dl tojáslikőrrel. Áztassuk a zselatint hideg vízbe, majd tegyük félre. Keverjük a tojássárgáját a megmaradt likőrrel és a cukorral vízgőz fölött fehéredésig. Adjuk a krémhez a kinyomkodott zselatint, oldjuk fel, majd forgassuk hozzá a krémsajtot, és dolgozzuk simára.
Keverjük simára a pudingport a hideg tejjel, a vaníliarúd kikapart magjaival és a vaníliás joghurttal. Végül forgassuk a tojásos krémhez a kemény habbá vert tejszínnel együtt. Töltsük meg a lapokat a krém 3/4 részével, helyezzük egymásra, majd vonjuk be a sütemény tetejét és oldalát is a krémmel. Végül tegyük a hűtőbe 1 éjszakára.
A meggyszószhoz pároljuk a meggyet a cukorral addig, míg a cukor feloldódik. Pürésítsük botmixerrel, adjuk hozzá reszelt csokit, a kakaóport, a mézet és a tejszínt. Melegítsük meg, végül adjuk hozzá a meggylikőrt.
Egy desszertpohárba öntsünk néhány evőkanálnyit a szószból, majd fagylaltkanállal szaggassunk gömböket a piskótás-krémes szeletből. Tálaljuk tejszínhabbal és durvára vágott mogyoróval.