Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-meggyes pohárdesszert

75 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 1 csomag mézes lap
  • 1,5 dl tojáslikőr
  • A töltelékhez:
  • 6 db zselatinlap
  • 3 db tojássárgája
  • 0,5 dl tojáslikőr
  • 15 dkg cukor
  • 12,5 dkg krém sajt
  • 8 dkg főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 1,5 dl tej
  • 1 db vaníliarúd
  • 10 dkg vaníliás joghurt
  • 2,5 dl tejszín
  • A szószhoz:
  • 30 dkg fagyasztott meggy
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 tk kakaópor
  • 1 ek méz
  • 0,3 dl tejszín
  • 1 ek meggylikőr
  • A tálaláshoz:
  • 2 dl tejszín
  • 4 dkg mogyoró

Elkészítés

1.

Kenjük meg a tésztalapok mindkét oldalát 1 dl tojáslikőrrel. Áztassuk a zselatint hideg vízbe, majd tegyük félre. Keverjük a tojássárgáját a megmaradt likőrrel és a cukorral vízgőz fölött fehéredésig. Adjuk a krémhez a kinyomkodott zselatint, oldjuk fel, majd forgassuk hozzá a krémsajtot, és dolgozzuk simára.

2.

Keverjük simára a pudingport a hideg tejjel, a vaníliarúd kikapart magjaival és a vaníliás joghurttal. Végül forgassuk a tojásos krémhez a kemény habbá vert tejszínnel együtt. Töltsük meg a lapokat a krém 3/4 részével, helyezzük egymásra, majd vonjuk be a sütemény tetejét és oldalát is a krémmel. Végül tegyük a hűtőbe 1 éjszakára.

3.

A meggyszószhoz pároljuk a meggyet a cukorral addig, míg a cukor feloldódik. Pürésítsük botmixerrel, adjuk hozzá reszelt csokit, a kakaóport, a mézet és a tejszínt. Melegítsük meg, végül adjuk hozzá a meggylikőrt.

4.

Egy desszertpohárba öntsünk néhány evőkanálnyit a szószból, majd fagylaltkanállal szaggassunk gömböket a piskótás-krémes szeletből. Tálaljuk tejszínhabbal és durvára vágott mogyoróval.

Mindig ügyeljünk arra, hogy ne verjük túl a tejszínt, mert habzsákkal csak így lehet igazán szép rózsákat nyomni belőle.

Ezek is érdekelhetnek

Friss