Csokis-meggyes habos muffin

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukrozott meggy
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek tejföl
  • 5 dkg kakaópor
  • 5 dkg darabos csoki
  • 2 db tojás
  • 1 csg sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • A tetejére:
  • 1,5 dl habtejszín
  • 3-4 dkg reszelt csoki
  • 1-1 meggy szem

Elkészítés

    1. A tojásokat a cukrokkal és a vajjal habosra keverjük, kb. 10 perc alatt elektromos habvrővel.
    2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
    3. A vajas, tojásos, cukros masszához keverjük a tejfölt és a szárazanyagokat, majd apránként a tejjel felhígítjuk. Legvégül, egy fakanállal, belekeverjük a meggyet és a csokidarabkákat.
    4. A muffintepsibe papírkapszulákat teszünk, majd a tésztamasszát elosztjuk bennük. 200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd tálaláskor felvert tejszínhabot nyomunk rá, csokiforgáccsal megszórjuk. Mindegyik tetejére 1-1 meggy szemet teszünk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin