Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis mascarpone-kehely

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az ét-vagy tejcsokit vízgőz felett felolvasztjuk. A kókuszreszeléket egy serpenyőben lassú tűzön, óvatosan, nem túl barnára megpirítjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kevés kristálycukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig szintén kevés kristálycukorral fehéredésig keverjük. A cukros tojássárgához hozzákeverjük a mascarponét, valamint a hideg tejszínből vert kemény habot. A masszába fokozatosan belekeverjük a fehérjehabot is. Ezután a keverék egyharmadát félretesszük, a maradékhoz pedig 4 adag presszókávét, valamint 5 cl narancslikőrt adunk. A massza felét ismét félretesszük, a maradékba pedig az olvasztott csoki felét tesszük, illetve adunk hozzá a pirított kókuszreszelékből is. A háromféle mascarpone krémet kehelyekbe rétegezzük (mindegyikből egy réteg legyen). A babapiskóták egyik végét csokiba, majd kókuszreszelékbe mártjuk, és az egészet a krémbe nyomjuk úgy, hogy csak a sapkája látsszon ki belőle. Lehetőség szerint néháy órai hűtés után kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek